Programmamanagement door    

 

 

< naar homepage

 

Nieuws

05-11-2021 Nieuw: Verbind.MedMij

Een nieuw concept om nog makkelijker gegevens uit te wisselen.

Bron: MedMij

“De patiënt ziet zijn of haar zorgverlener als een belangrijke informatiebron als het gaat om PGO’s en het gebruik daarvan. Dat blijkt uit meerdere onderzoeken en ervaringen in de praktijk. Om zorgverleners te ondersteunen in deze rol én het de patiënt gemakkelijker te maken zijn of haar gegevens op te halen in een PGO, ontwikkelt MedMij momenteel een nieuw concept: Verbind.MedMij.

Het werkt als volgt: meteen na afloop van consult of behandeling geeft de zorgverlener een kaartje aan de patiënt met daarop een QR-code. Deze code is uniek voor deze zorgaanbieder. Door het scannen van die code gaat de patiënt naar een webpagina van MedMij. Op deze pagina kan de patiënt zijn of haar PGO selecteren en daarmee direct bij de juiste zorgaanbieder de gegevens ophalen. Of - wanneer de patiënt nog geen PGO heeft - vindt hij of zij op dezelfde pagina achtergrondinformatie over PGO’s en kan een gezondheidsomgeving met MedMij-label worden gekozen.

Na het aanmaken van een account kan de patiënt direct de gegevens bij deze zorgaanbieder ophalen. Lukt het de patiënt niet om de QR-code te scannen, dan kan deze ook naar de Verbind.MedMij-pagina via een op maat gemaakte url, die ook op het kaartje staat.

Eerder dit jaar testte MedMij in een pilot dit nieuwe concept bij de zes vestigingen van CIR revalidatie. De resultaten van de succesvolle pilot vormen de basis van de doorontwikkeling en grootschalige uitrol bij meerdere zorgaanbieders en met meer PGO’s.

Tijdens het online evenement PGO on the go op 1 december wordt ook ruim aandacht besteed aan Verbind.MedMij. Deelname daaraan is gratis, schrijf je direct in.

Meer weten over Verbind.MedMij of wil je hier al mee aan de slag? Neem contact op met Robert Pelleboer via info@medmij.nl."

Gerelateerde items